Ziemniak w lupinie nadziewany kawalkami pomidora, czarnych oliwek, kostkami sera, posypany natka pietruszki.
Wczoraj przynioslam sobie do domu, z wloskiej trattorii, ziemniaka w lupinie, wydrazonego na gorze, wypelnionego pocietym w kostke pomidorem, kawalkami czarnych oliwek, kostkami jakiegos serka twarogowego, posypanego natka pietruszki. Calosc byla zawinieta w aluminiowa folie. Wstawilam go na piec minut do piekarnika i po wyjeciu zjadlam z apetytem. Wtedy okazalo sie, ze nadzienia jest bardzo malo. Dzis robie takie ziemniaki sama, juz wstawilam piec mniejszych, w lupinach, do garnka z wrzatkiem i gotuja sie. Jak sie ugotuja, wydraze je, powrzucam pociety w kostke pomidor, pociete w plasterki czarne oliwki, kostki serka ziolowego, posypie koperkiem i wstawie do piekarnika. Jak ser sie rozpusci, przekaska bedzie gotowa.
Smacznego :)
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz