Przepis na faszerowane ogorki, ktorych nie zapieka sie w piekarniku, tyko dusi w rondlu. Przepis dostosowalam do swoich przyzwyczajen, jest wegetarianski.
Skladniki:
Przepis z miesem, na podstawie ktorego zrobiłam swoje faszerowane ogorki, znajduje sie tu: http://przepisy.cc/faszerowane-ogorki/warzywa-2/1318
Smacznego :)
Skladniki:
- 5 ogórków
- 100 g ryżu
- 1 cebula
- 1 łyżka tłuszczu
- 1 łyżka koperku
- ½ szkl. śmietany
- mały przecier pomidorowy
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- Obraną cebulę posiekać po czym wrzucić ją na patelnie z rozgrzanym olejem i zeszklic
- Następnie ryż ugotować według opisu na opakowaniu.
- Wrzucić jeszcze posiekany koperek i całość dokładnie wymieszać.
- Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Natomiast ogórki dokładnie umyć i przekroić wzdłuż na połówki.
- Delikatnie wydrążyć z nich miąższ.
- Powstałe łódeczki napełnić farszem.
- Przełożyć całość do rondelka.
- Podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu około 20 minut.
- Na koniec dodać jeszcze śmietanę oraz pomidorki koktajlowe.
Przepis z miesem, na podstawie ktorego zrobiłam swoje faszerowane ogorki, znajduje sie tu: http://przepisy.cc/faszerowane-ogorki/warzywa-2/1318
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz