Czas przygotowania: 15 minut
Składniki: 4-5 łyżek musztardy Dijon, 3 łyżki malinowego octu winnego, 1 cebula szalotka, 1- 2 łyżeczki posiekanej pietruszki, 3 ząbki czosnku, pół szklanki oliwy z oliwek, sól i pieprz dla smaku.
Szalotkę i czosnek drobno posiekać. Do niewielkiego słoika należy dodać kolejno składniki, następnie zakręcić i dynamicznie potrząsać. Jeśli dressing będzie zbyt gęsty, można dodać więcej oliwy.
Wszystkie dressingi nadają się świetnie jako składnik sałatek.
Składniki: 4-5 łyżek musztardy Dijon, 3 łyżki malinowego octu winnego, 1 cebula szalotka, 1- 2 łyżeczki posiekanej pietruszki, 3 ząbki czosnku, pół szklanki oliwy z oliwek, sól i pieprz dla smaku.
Szalotkę i czosnek drobno posiekać. Do niewielkiego słoika należy dodać kolejno składniki, następnie zakręcić i dynamicznie potrząsać. Jeśli dressing będzie zbyt gęsty, można dodać więcej oliwy.
Wszystkie dressingi nadają się świetnie jako składnik sałatek.
Komentarze
Prześlij komentarz