Skladniki:
kilkanascie duzych pieczarek
maka
jajka
bulka tarta
olej do smazenia
sol
natka zielonej pietruszki
sos:
majonez
korniszony
cebula
Przygotowanie:
Pieczarki czyscimy, ukrecamy nozki i myjemy kapelusze. Nastepnie panierujemy w mace, rozbeltanym jajku i tartej bulce, solimy do smaku. Pieczarki wrzucamy na patelnie, na rozgrzany olej, po pewnym czasie przewracamy, smazymy powoli, na malym ogniu. Korniszony i cebule drobno tniemy, do majonezu dolewamy troche zalewy z korniszonow, dorzucamy kawaleczki cebuli i korniszonow, mieszamy. Pieczarki z patelni wykladamy na polmisek przykryty papierowym recznikiem, ktory wchlania olej. Podajemy posypane natka zielonej pietruszki. Pieczarki maczamy w sosie i z apetytem zjadamy. Do tego dania mozna podac wytrawne czerwone wino. Smacznego:)
kilkanascie duzych pieczarek
maka
jajka
bulka tarta
olej do smazenia
sol
natka zielonej pietruszki
sos:
majonez
korniszony
cebula
Przygotowanie:
Pieczarki czyscimy, ukrecamy nozki i myjemy kapelusze. Nastepnie panierujemy w mace, rozbeltanym jajku i tartej bulce, solimy do smaku. Pieczarki wrzucamy na patelnie, na rozgrzany olej, po pewnym czasie przewracamy, smazymy powoli, na malym ogniu. Korniszony i cebule drobno tniemy, do majonezu dolewamy troche zalewy z korniszonow, dorzucamy kawaleczki cebuli i korniszonow, mieszamy. Pieczarki z patelni wykladamy na polmisek przykryty papierowym recznikiem, ktory wchlania olej. Podajemy posypane natka zielonej pietruszki. Pieczarki maczamy w sosie i z apetytem zjadamy. Do tego dania mozna podac wytrawne czerwone wino. Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz