Przyjemnie sie te potrawe robi, cudownie pachnie i jest smaczna, jesli ktos lubi koper wloski.
Potrzebujemy, dla 4 osob:
4 male bulwy kopru wloskiego
1 cebule
4 pomidory
ziola prowansalskie ( jest to mieszanka bazylii, tymianku, oregano, natki pietruszki, rozmarynu i estragonu)
2 duze lyzki oleju z oliwek, do smazenia
czarny pieprz swiezo zmielony
sol
biale wino
Przygotowanie:
Nalezy umyc bulwy kopru wloskiego i pociac w cwiartki, obrac i pociac cebule, pomidory sparzyc, obrac ze skorki, usunac nasiona; to , co zostanie z pomidorow, pociac w kostke, drobno posiekac ziola.
W duzym, plaskim rondlu nalezy podgrzac oliwe, zeszklic cebule, wrzucic koper wloski i podsmazyc przez dwie minuty, ze wszystkich stron. Nastepnie nalezy wrzucic pociete w kostke pomidory, posypac calosc ziolami i podlac winem. Calosc doprawic do smaku pieprzem i sola, dusic na malym ogniu przez okolo 20 minut.
Jedna porcja zawiera 70 kilokalorii, 5 gram tluszczu, 5 gram bialek i 2 gramy weglowodanow.
Zamierzam eksperymentowac, dodac czosnek, sprawdzic, jak sie ma calosc zima, z pomidorami z puszki pocietymi w kostke, dodatkowo posypana koperkiem.
Smacznego:)
Potrzebujemy, dla 4 osob:
4 male bulwy kopru wloskiego
1 cebule
4 pomidory
ziola prowansalskie ( jest to mieszanka bazylii, tymianku, oregano, natki pietruszki, rozmarynu i estragonu)
2 duze lyzki oleju z oliwek, do smazenia
czarny pieprz swiezo zmielony
sol
biale wino
Przygotowanie:
Nalezy umyc bulwy kopru wloskiego i pociac w cwiartki, obrac i pociac cebule, pomidory sparzyc, obrac ze skorki, usunac nasiona; to , co zostanie z pomidorow, pociac w kostke, drobno posiekac ziola.
W duzym, plaskim rondlu nalezy podgrzac oliwe, zeszklic cebule, wrzucic koper wloski i podsmazyc przez dwie minuty, ze wszystkich stron. Nastepnie nalezy wrzucic pociete w kostke pomidory, posypac calosc ziolami i podlac winem. Calosc doprawic do smaku pieprzem i sola, dusic na malym ogniu przez okolo 20 minut.
Jedna porcja zawiera 70 kilokalorii, 5 gram tluszczu, 5 gram bialek i 2 gramy weglowodanow.
Zamierzam eksperymentowac, dodac czosnek, sprawdzic, jak sie ma calosc zima, z pomidorami z puszki pocietymi w kostke, dodatkowo posypana koperkiem.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz