Do rondla, lub na patelnie, wrzucamy - na olej z oliwek - pokrojona w kostke cebule, dodajemy pokrojone w cwiartki pieczarki, pokrojona w paseczki czerwona papryke i pokrojona w paseczki mloda kapuste.
Kapuste z pieczarkami podlewamy bialym wytrawnym winem i woda, duszac na malym ogniu, dodajemy nieco soli, pieprzu, troszke mlodego koperku z doniczki i suszonego ze sloiczka, a takze sok z polowki cytryny.
Z serwantki wyjmujemy porcelanowy polmisek, na ktorym podejmy danie do stolu.
Wyszlo pyszne, lekkie danie, polecam:)
Smacznego!
Kapuste z pieczarkami podlewamy bialym wytrawnym winem i woda, duszac na malym ogniu, dodajemy nieco soli, pieprzu, troszke mlodego koperku z doniczki i suszonego ze sloiczka, a takze sok z polowki cytryny.
Z serwantki wyjmujemy porcelanowy polmisek, na ktorym podejmy danie do stolu.
Wyszlo pyszne, lekkie danie, polecam:)
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz