Przepis dla 4 osob.
Skladniki:
pol kilograma ugotowanych burakow
1 czerwona cebulka
2 zabki czosnku, drobno posiekane
500 gram greckiego jogurtu
3 lyzki do zupy oleju z oliwek extra vierge
20 gram natki pietruszki
Buraki nalezy obrac ze skorki i pociac w cienkie plastry,po czym pociac "na zapalki" ( julienne).
Nastepnie trzeba odsaczyc sok z burakow, pociac czerwona cebulke tak drobno, jak sie da, wymieszac cebulke z buraczkami, czosnkiem, jogurtem i oliwa.
Natke pietruszki pocieta drobno nalezy wymieszac w ilosci 3/4 z tsadzykami, a 1/4 przybrac potrawe.
Smacznego :)
Skladniki:
pol kilograma ugotowanych burakow
1 czerwona cebulka
2 zabki czosnku, drobno posiekane
500 gram greckiego jogurtu
3 lyzki do zupy oleju z oliwek extra vierge
20 gram natki pietruszki
Buraki nalezy obrac ze skorki i pociac w cienkie plastry,po czym pociac "na zapalki" ( julienne).
Nastepnie trzeba odsaczyc sok z burakow, pociac czerwona cebulke tak drobno, jak sie da, wymieszac cebulke z buraczkami, czosnkiem, jogurtem i oliwa.
Natke pietruszki pocieta drobno nalezy wymieszac w ilosci 3/4 z tsadzykami, a 1/4 przybrac potrawe.
Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz